Serveringstips

Kalvdansen smakar allra bäst när den serveras ljummen. Den går bra att värma i vanlig ugn eller micro (aluminiumformarna fungerar i microugn) eller stekas i skivor i lite smör i stekpanna.
Kullings Kalvdans tillverkas av ko-råmjölk och smaksätts med salt, socker och kryddor

Kalvdansen vasslar sej gärna – det är en helt naturlig process

Kullings Kalvdans påminner till både smak och konsistens om Pannacotta/ Créme Brylé

Kullings Kalvdans innehåller varken ägg eller mjöl – och kan därmed ätas av både gluten- och äggallergiker

Kullings Kalvdans är “smal” mat – bara ungefär 5% fet

Kalvdansen kan med fördel serveras i portionsbitar – dela den med vass kniv eller stans och lyft upp bitarna med tårtspade

Extra festlig blir den av att bränna ett lager socker på toppen

När den är kanelkryddad passar den bra att serveras ihop med äpplemos – eller vilken sylt som helst …som inte är onödigt söt. Och visst kan man äta den precis som den är eller ringla över sirap eller honung, mums !!! Kalvdansen kan även beställas med annan kryddning t ex kardemumma eller helt naturell.Den kan även bakas helt utan socker och passar då särskilt bra till diabetiker

Kalvdans kan alltid ätas …som dessert , som”eget” mål eller mellanmål. Den är lätt att äta och nyttig – en bra kombination. Många äldre minns den från barndomen och kalvdansen ger även igenkännandets glädje- en nog så viktig “krydda”

 

SMAKLIG MÅLTID!

önskar vi på KULLINGS KALVDANS