På gång
Recept
Recept KalvdansbullarBulldeg:
- 200 g smör
- 4 dl mjölk
- 50 g jäst
- 1 krm salt
- 1-1,5 dl socker
- 2 tsk kardemumma
- 12-14 dl vetemjöl
- 2 ägg
Ägg till pensling
Kalvdans till fyllning
cirka 4 msk smält smör och strösocker till garnering
Gör en vanlig bulldeg och låt jäsa 3o min.
Knåda degen, dela i två delar.
Kavla ut till en rektangel.
Skär i ca 20 fyrkanter, lägg en klick kalvdans i mitten, vik ihop till knyten.
Nyp ihop,lägg den hopnypta sidan neråt i formar.
Täck över och låt jäsa ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225-250 grader.
Pensla med ägg.
Grädda i mitten av ugnen 8 – 10 minuter.
Låt bullarna svalna lite.
Pensla med det smälta smöret och garnera med strösockret
Recept Kalvdansostkaka- ca 1 kg grovmosad ÄKTA kalvdans
- 4 stora ägg
- 1 dl socker
- 3 dl mjölk
- ½ dl vetemjöl
- 1 dl hackad mandel + 3 st bittermandlar
Vispa samman ägg, mjöl, socker och mjölk, blanda i den sönderrivna kalvdansen och de hackade mandlarna
Häll alltsammans i smord ugnssäker form, baka tills den stelnar ca 1 tim i 170 graderServeras ljummen med lättvispad grädde och jorgubbssylt
Smaklig måltid !!
