Recept

Recept Kalvdansbullar 

Bulldeg:

  • 200 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 krm salt
  • 1-1,5 dl socker
  • 2 tsk kardemumma
  • 12-14 dl vetemjöl
  • 2 ägg

 

Ägg till pensling

Kalvdans till fyllning

cirka 4 msk smält smör och strösocker till garnering

 

Gör en vanlig bulldeg och låt jäsa 3o min.

 

Knåda degen, dela  i två delar.

Kavla ut till en rektangel.

Skär i ca 20 fyrkanter, lägg en klick kalvdans i mitten, vik ihop till knyten.

Nyp ihop,lägg den hopnypta sidan neråt i formar.

Täck över och låt jäsa ca 30 minuter.

 

Sätt ugnen på 225-250 grader.

Pensla med ägg.

 

Grädda i mitten av ugnen 8 – 10 minuter.

 

Låt bullarna svalna lite.

Pensla med det smälta smöret och garnera med strösockret

Recept Kalvdansostkaka

  • ca 1 kg grovmosad ÄKTA kalvdans
  • 4 stora ägg
  • 1 dl socker
  • 3 dl mjölk
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 dl hackad mandel + 3 st bittermandlar

 

Vispa samman ägg, mjöl, socker och mjölk, blanda i den sönderrivna kalvdansen och de hackade mandlarna
Häll alltsammans i smord ugnssäker form, baka tills den stelnar ca 1 tim i 170 grader

 

Serveras ljummen med lättvispad grädde och jorgubbssylt

 

Smaklig måltid !!